Stichting Speelplezier Aarle-Rixtel Logo

Initiatief voor nieuwe speeltuin Lijsterstraat Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel – Na de verdwijning van de tijdelijke basisschool de Heindert zijn de speeltoestellen die vooraf aan het grasveld bij de Lijsterstraat stonden ook verdwenen en niet teruggeplaatst. Ondertussen is er contact geweest met de gemeente Laarbeek en meerdere vrijwilligers die vragen hadden over de huidige status van de speeltoestellen in Aarle-Rixtel waaronder de Lijsterstraat.

 

Deze vrijwilligers vormen nu de stichting die hiervoor in het leven is geroepen, bestaande uit: Bert Biemans, Dave van Hoof, Dennis Heinsbergen en Maurits Driessen. Het grasveld biedt namelijk een mooie gelegenheid voor een nieuwe speeltuin. Hiervoor heeft de stichting de buurt actief gemaakt om een commissie te vormen om hierover mee te denken. De commissie bestaat uit een 7-tal enthousiaste vrijwilligers uit de buurt (Marielle Vijfvinkel, Jochem van de Heuvel, Ruud Martens, Daan van de Laar, Fabienne Krone, Rowena Driessen en Stephan Smits) die druk bezig zijn met een nieuwe speeltuin aan de Lijsterstraat.

 

De commissie heeft een enquête gehouden op OBS de Driehoek waarop 115 reacties van kinderen zijn binnengekomen uit groep 1 t/m 8 over wat ze het liefste willen zien/doen bij de speeltuin. Tevens hebben ze bij de jeugd3daagse in Aarle-Rixtel in diverse groepjes dezelfde vragen gesteld om een goed beeld te krijgen onder de jeugd. De top 5 van alle reacties zijn: 1. Kabelbaan, 2. Voetbal, 3. Verstoppertje, 4. Schommelen, 5. Hockey.

 

Aantal opvallende activiteiten die ook worden genoemd zijn: knikkeren, trampoline, BMX, familie- of vogelnestschommel, draaischijf, klimtoren, hoge glijbaan en waterpomp met zand.

 

Op woensdag 6 september zit de commissie samen met het hoofdbestuur en een speeltuinadviseur vanuit de Gemeente Laarbeek om met de inventarisatie van de jeugd een plan te maken voor de nieuwe speeltuin aan de Lijsterstraat. Op zondag 24 september willen zij dit aan iedereen presenteren middels een gezellige speelmiddag op de locatie van de nieuwe speeltuin. Zondag 24 september is tevens in het weekend van Burendag waarmee de buurt wordt gestimuleerd om elkaar te ontmoeten op een leuke en speelse manier. Tijdens de middag staan centraal uiteraard de vorming van de nieuwe speeltuin, gezellig samenzijn en lekker spelen. Het concept plan zal op groot formaat aanwezig zijn evenals de resultaten van de enquête. De kinderen kunnen o.a. zelf speelgoed maken en is er een springkussen aanwezig. Koffie, ranja en cake zijn aanwezig. De activiteit duurt van 11.00 tot 14.00 uur.

 

Niet alleen de buurt, maar iedereen uit Aarle-Rixtel en omgeving is hierbij uitgenodigd om gezellig langs te komen en mee te denken over de juiste invulling van de nieuwe speeltuin. Tot dan.


Website gemaakt door: CoWEB.nl Reclamebureau