Stichting Speelplezier Aarle-Rixtel Logo

Nieuw speelplezier aan de Lijsterstraat

Foto: Gemeente Laarbeek

 

Veel speeltoestellen en speeltuinen in Aarle-Rixtel waren verouderd. In mijn eigen wijk, bij De Dreef, was er zelfs al een tijd geen speeltuin meer. En dat is jammer, want er wonen veel jonge kinderen in de buurt. Tijd om actie te ondernemen, dus.

 

Met de buurtwerkgroep zijn we zo’n anderhalf jaar geleden bij elkaar gekomen en spraken we over een nieuwe speeltuin. Vervolgens zijn we in contact gekomen met Stichting Speelplezier uit Aarle-Rixtel. Samen hebben we een ontwerp gemaakt en een aanvraag ingediend. Die aanvraag werd afgelopen najaar goedgekeurd, dus toen konden we aan de slag!

 

Na de winter zijn we gestart met de aanleg van een nieuwe speeltuin aan de Lijsterstraat. Gebouwd van materialen die een jaar of 25 mee kunnen gaan. Duurzaam, hard acaciahout, ook omdat dat mooi in de omgeving past.

 

Het is trouwens niet alleen een speeltuin, maar ook een ontmoetingsplek voor ouders. Er staan picknicktafels en bankjes. Ook de boom die de gemeente wilde kappen heeft een tweede leven gekregen. We hebben ‘m op statafelhoogte afgezaagd en er een mooi tafelblad op gemonteerd. Daar was het samen goed bier drinken na een dag hard werken!

 

Ik sta alleen met Daan van de Laar op de foto, maar natuurlijk hebben we het niet alleen gedaan. Een hoop andere vrijwilligers uit de buurt hebben net zo hard gewerkt. Ook zijn we geweldig geholpen door mensen of bedrijven uit het dorp, die geld of diensten beschikbaar hebben gesteld. In ruil voor hun steun krijgen ze een tegel met hun naam erop. Binnenkort is er dus niet alleen in Hollywood een Walk of Fame, maar ook in Aarle-Rixtel.

 

Kinderen uit de buurt zijn hartstikke blij met de speeltuin en spelen er nu al vaak. Maar de officiële opening is pas komende zondag (24 juni) en wordt verricht door burgemeester Frank van der Meijden. Iedereen is vanaf 14.00 uur van harte welkom en kinderen krijgen gratis ranja en een suikerspin. En bellenblaas; dat is beter voor het milieu dan ballonnen. Zo is de opening van de speeltuin ook voor vogels feestelijk, want als bewoners van de Merelstraat en Lijsterstraat zijn we daar natuurlijk erg mee begaan.

 

Vanaf zondag is Aarle-Rixtel weer een prachtige speelplek rijker. En wij kijken terug op een gezellige samenwerking met een heel mooi eindresultaat!

 

Bekijk hier alle foto’s van het project.

 

Ruud Martens, Aarle-Rixtel

 

Bron: https://www.laarbeek.nl/schittert


Website gemaakt door: CoWEB.nl Reclamebureau